Назив филма: Џин

Оригинални назив: Gigante  
Држава: Уругвај, Немачка, Аргентина, Холандија , 2009
Трајање: 84'
Режија: Адријан Бинијез / Adrián Biniez
Улоге: Орасио Камандуље / Horacio Camandulle, Леонор Сваркас / Leonor Svarcas, Нестор Гуцини / Néstor
Дистрибутер: MCF MegaCom Film Matice srpske 69e 11000 Belgrade Serbia T: +381 11 3821 113 F: +381 11 3821 227 info@mcf.rs www.mcf.rs
Програмска целина: ХОРИЗОНТИ/HORIZONS
Пројекције:
Сава центар, 25.02. у 16:30 часова [250 din. динара]


Кратак опис:

Хара је стидљиви и усамљени тридесетпетогодишњак који ради у предграђу Монтевидеа у обезбеђењу једног супермаркета. Посао му је да прати камере обезбеђења инсталиране по целој згради. Нема много посла јер ради у ноћној смени када је радња као град духова. Зато има довољно времена да време проводи како он жели: да гледа видео, решава укрштене речи или слуша музику. И тако он проводи живот – све док му једног дана у видно поље не уђе Хулија. Хулија има двадесет пет година и ради у супермаркету као чистачица. Хару одмах осети снажну привлачност према њој. Испрва сате проводи испред монитора гледајући је како ради. Но, недуго затим, почиње да је прати после посла када иде у биоскоп, на плажу, чак и на састанке са другим мушкарцем. Убрзо читав живот почиње да му се врти око Хулијиних дневних обавеза. Једног дана прочује се да компанија намерава да отпусти неке раднике. Неки су заиста вишак – а међу њима је Хулија. Хара сада мора да донесе тешку одлуку. Или да прекине са својом опсесијом, или да призна Хулији своја осећања?
Адријан Бинијез
Адријан Бинијез је рођен у Буенос Ајресу. Током деведесетих радио је као музичар. Глумио је у филм Виски Хуана Пабла Ребеља и Пабла Стола који су приказани на фестивалу у Берлину 2004. Режирао је кратке филмове 8 Hours (2006) и Total Availability (2008). Џин је његов први играни филм.Слике из филма: