- Журка у Пластику поводом 38 ФЕСТ-а

 - Хронике ФЕСТ-а можете погледати и овде

 - Специјални програм у Кинотеци - Отварајући шампањце

 - Промоција публикације „Редитељке Југоисточне Европе“

 

 

 

 

прес конференцијаПосле краће паузе Хронике ФЕСТ-а враћају се на програм РТС-а

 

     Кроз пет емисија, које ће уређивати и водити Сандра Перовић уз подршку новинарке Снежане Стаменковић и у режији Марка Новаковића, гледаоци ће бити у прилици да сазнају најбитније и актуелне информације са 38. ФЕСТ-а.

Редакција филмског програма РТС-а са задовољством објављује да ће током трајања фестивала бити приказан и циклус чувених Фестових премијера. Повратак традиционалног циклуса биће у великом стилу, јер окосницу чине пажљиво одабрани наслови приказани на протекла три фестивала.

 

     Од 19. до 27. фебруара на Првом и Другом програму биће приказан италијански филм "Гомора" (Фест 2009) Матеа Гаронеа, овенчан наградом на Канском фестивалу, "Милк" (Фест 2009) Гаса ван Санта овенчаног Оскарима за најбољег главног глумца (Шон Пен) и најбољи сценарио писан директно за филм, словеначки филм "Прелаз" (Фест 2009), "Посета оркестра" (Фест 2008) Елана Корилина, који је на канском фестивалу 2007. овенчан са чак три награде, "Нација брзе хране" (Фест 2007) Ричарда Линклатера, "Провала" (Фест 2007) Ентонија Мингеле са Џадом Лоуом и Робин Рајт Пен у главним улогама, јапански филм "Сукијаки вестерн ђанго" (Фест 2008) акциони вестерн Такашија Мике и "Четири ноћи са Аном" (Фест 2009) пољског редитеља Јержија Сколимовског.

 

 

 

Специјални програм у Кинотеци - Отварајући шампањце

 

Промоција публикације „Редитељке Југоисточне Европе“

 

У оквиру 38. ФЕСТа биће организована промоција публикације „Редитељке Југоисточне Европе“, приређивача и уредника Слободана Шијана. Публикација је настала на основу презентованих текстова и дискусија одржаних на 37. ФЕСТ-у, 26. фебруара 2009. године. Објављена је у издању Дирекције ФЕСТ-а.

 

Детаљније...