Гост ФЕСТа, Гарет Џонс, даровити је и страствени писац, режисер и продуцент. Ради као саветник у писању филмских и телевизијских сценарија, како у Великој Британији, тако и у иностранству. Својим филмом ''Жеља'', представиће се београдској публици. На самом почетку, дотакли смо се теме финансирања филмова.

 

Због чега сте се одлучили да ангажујете непознате глумце у филму?

 

- Веровао сам у њихов таленат. Главној глумици Тели Кпомаху, ово је први филм у коме глуми на енглеском језику. Упознао сам Телу на једном фестивалу у Шпанији. Водили смо дуге разлоговре и схватио сам да је она веома занимљива особа. Заинтригирало ме је њено афричко порекло. Наравно, њен ангажман у мом филму био је својеврстан ризик, али мислим да се исплатило. Задовољан сам њеним радом као и њеним енглеским. Готово да смо све време током снимања говорили на два језика, енглеском и француском.

Има ли у овом филму аутобиографских елемената?

 

- Мој филм говори о нечему с чиме се вероватно свако од нас, суочи једном у животу. То је одбијање да се суочимо са светом, повезан са жељом да се негде сакријемо и да нас нико не види. Мој главни лик има менталну блокаду. Он је писац и просто не може да самог себе натера да пише. Притиснут роковима, он пише сценарио, а то је заправо филм који ми видимо. То је нешто што се дешава у њему.

 

Филм сте снимили РЕД камером?

 

- Радити с РЕД камером представља дивно искуство. Она омогућава фантастичан квалитет слике и практично преко монитора, док снимате, можете да видите крајњи квалитет слике. Камера има безброј изузетних могућности и одлично се прилагођава светлу. Други изазов са РЕД камером односи се на снимљени материјал. Ова камера не захтева никакве касете, већ се добијају електронски подаци. У раду с њом вам је потребан електротехнички инжињер који се разуме у комплетан процес. РЕД камера поседује изузетну резолуцију.