Никша Свиличић био је редитељ, сценариста, текстописац песама, глумац, монтажер и продуцент  филма ’’Верујем у анђеле’’ који се на овогодишњем ФЕСТу приказује у оквиру програма Хоризонти. Господина Свиличића смо упитали како је текао рад на филму:

 

 

- Првенствено, уживали смо док смо радили на овом филму, и то из неколико разлога. Први и главни је тај што смо били сигурни да имамо причу која је интересантна и излази из калупа новије хрватске кинематографије коју чине филмови пуни крви, насиља и социјале. У нашем филму нема ни крви, ни насиља, ни социјале, радња  се одиграва на острву у сред Јадранског мора и  свевременска је, што значи да ће се тај филм гледати и данас и за педесет пет година. У том смислу време је стало и то је један ретро приказ једног лепог острвског живота обојеног

Медитераном, у ком се једног дана нешто догоди.

 

 

На овом филму, били сте и редитељ, и сценариста, и глумац итд. Претпостављамо да је било тешко ускладити све то?

 

- Изузетно је било тешко, тим пре што је мој први играни филм. Са овом памећу не знам да ли бих поново урадио исто. Превише енергије сам уложио у овај филм. Бацио сам се у тај пројекат, завршио га, и ето филма! Песме у филму ми је отпевао Оливер Драгојевић на шта сам посебно поносан. Ако игде постоји публика за овај филм, онда је то свакако публика у Србији.